Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

O Έλληνας Γιάννος Αντωνιάδης Τι έχει ανακαλύψει,σχεδιάσει και δημιουργήσει; Έναν υπερ-αισθητήρα που ονομάζεται διάταξη ARGUS,και μπορεί να κατασκοπεύσει όλο το πλανήτη...


 Δείτε τι πέτυχε O Έλληνας   [VIDEO]



Οι Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν είναι τελικά αμέτρητοι. Ένας απ΄ αυτούς και ο Γιάννος Αντωνιάδης, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρεία κολοσσό ,την BAE . 
Τι έχει ανακαλύψει,σχεδιάσει και δημιουργήσει;
Έναν υπερ-αισθητήρα που ονομάζεται διάταξη ARGUS .
Το πρωτοποριακό αυτό σύμπλεγμα αποτελείται από αρκετές κάμερες υψηλής ευκρίνειας δίνοντας τη δυνατότητα καταγραφής σχεδόν 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους σε μια εικόνα από ύψος 17.500 ποδών!....

Η εικόνα μπορεί να διαιρεθεί σε τουλάχιστον 65 επιμέρους παράθυρα όπου ο χειριστής της μπορεί να παρατηρήσει σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομέρεια κινήσεις πεζών, οχημάτων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κινείται και μάλιστα ο επεξεργαστής του συστήματος μπορεί να κατηγοριοποιεί μέσα σε χρωματισμένο πλαίσιο εάν πρόκειται για όχημα ή για πεζό. 
Το σύστημα μεταφέρεται σε UAV –αποκαλείται Hummingbird- .το οποίο μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα VTOL-UAS (vertical take-off and landing unmanned aerial system) τα οποία έχει αναπτύξει η Boeing σε συνεργασία με τον αμερικανικό Στρατό.
Οι δυνατότητες του συστήματος είναι όντως εκπληκτικές με δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών 1 εκατομμυρίου terabyte την ημέρα. Ήδη τρία τέτοια UAV έχουν αποσταλεί στο Αφγανιστάν όπου και δοκιμάστηκαν επι 1 χρόνο περίπου, πριν αναλάβουν «υπηρεσία» στις ΗΠΑ επιτηρώντας τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου