Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρίες κατά της παρακολούθησης του Ίντερνετ


    Διαμαρτυρίες κατά της παρακολούθησης του Ίντερνετ

Περισσότερα από 80 αμερικανικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις ξεκίνησαν σήμερα εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά του αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης του Ίντερνετ που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι οργανώσεις αυτές, μεταξύ των οποίων η ένωση υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών (Aclu), το ίδρυμα World Wide Web, το Mozilla ή ακόμη η Greenpeace USA, δημιούργησαν τον ιστότοπο Stopwatching.us (σταματήστε να μας παρακολουθείτε) και κάλεσαν το Κογκρέσο να αποκαλύψει επιπλέον στοιχεία για το ευρύ πρόγραμμα παρακολούθησης του Ίντερνετ που είχε διοργανώσει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian και η αμερικανική Washington Post αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα δύο μυστικά προγράμματα της NSA, τα οποία στηρίζονταν στην συλλογή τηλεφωνικών και διαδικτυακών δεδομένων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τα υπερασπίστηκε στο όνομα της ασφάλειας των Αμερικανών.

«Δεν θέλουμε ένα Ίντερνετ στο οποίο ό,τι κάνουμε εντοπίζεται μυστικά από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Άλεξ Φόουλερ, ένας από τους υπευθύνους του Mozilla, το οποίο έχει δημιουργήσει το Firefox.

Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συμβούλου ο οποίος είναι η πηγή των διαρροών σχετικά με το ευρύ αυτό σύστημα παρακολουθήσεων, «επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας» και «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις ασπίδες προστασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις δικαστικές εντολές που έχουν συνέπειες στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του Ίντερνετ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου