Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οργή Βενιζέλου για τους χειρισμούς Σαμαρά στην ΕΡΤ


Οργή Βενιζέλου για τους χειρισμούς Σαμαρά στην ΕΡΤ

Έκτακτη σύσκεψη 12 στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του κ. Ευ. Βενιζέλου για να καθοριστεί η τακτική του κόμματος και να προετοιμαστεί η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...


Ευθύνη στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά αν η χώρα διολισθήσει σε πρόωρες εκλογές αποδίδει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στα γραφείου του κόμματος αργά το βράδυ με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε 12 στελέχη του Κινήματος προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικώς με το χειρισμό στο θέμα της ΕΡΤ και την προετοιμασία της αυριανής συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους χειρισμούς που έχουν γίνει και οι οποίοι βαρύνουν τον κ. Αντώνη Σαμαρά προσωπικώς, ασχέτως κι αν τους προκάλεσαν οι στενοί συνεργάτες του.

Οι άκομψοι χειρισμοί στην υπόθεση της ΕΡΤ είναι εκείνοι που προκάλεσαν τη λαϊκή αντίδραση, φέρεται να επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι αν τελικώς η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές στα μέσα Ιουλίου -όπως διαρρέουν ορισμένοι- την ευθύνη θα έχει ο κ. Σαμαράς. Τα στελέχη του Κινήματος επισημαίνουν πως δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεται η σιγουριά του “success story” μέσα σε μια εβδομάδα επειδή ο πρωθυπουργός πιθανώς έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχέστατους χειρισμούς σχετικώς με τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την ενόχληση και τη δυσφορία του ενώ θεωρεί πως ακόμα και στελέχη της ΕΡΤ που στήριζαν την πολιτική του κ. Σαμαρά βρίσκονται αυτή τη στιγμή απέναντί του!


Πολιτική πράξη η εμφάνιση Κουκουλόπουλου

Στη σύσκεψη έγινε επίσης μια σημαντική επισήμανση που αφορά στην άρνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να συνεργαστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά με την τρόικα ώστε να αποφευχθούν πολιτικά αδιέξοδα όπως αυτό με την ΕΡΤ. Σχολιάστηκε μάλιστα η παρουσία του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου εκείνη την ώρα στο απεργιακό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Χαρακτηρίσθηκε ως συνειδητή πολιτική πράξη, η οποία δεν έγινε από τον κ. Κουκουλόπουλο αλλά από το ΠΑΣΟΚ το οποίο συμπαραστάθηκε στον αγώνα των εργαζομένων με τέσσερα στελέχη του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαππας και άλλοι.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου