Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ζωντανοί Νεκροί - Τα 2 απαγορευμένα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, κομμάτια Ζωντανοί Νεκροί - Αν όλα τα παιδιά της γης ,ΖΝ - Π.Ρ.Ε.Ζ.Α.



Το 1997 ο Τάκης, τότε γνωστός ως "Τυμβωρύχος", αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο αν έβγαινε στη μουσική σκηνή με συγκρότημα. Έτσι, γνωρίζοντας τον Μηδενιστή στο τμήμα μετά από μια συναυλία των Terror X Crew δημιούργησαν το πρώτο τους σχήμα, τους GLD (Gate of the Living Dead). Λίγο καιρό αργότερα, ο Ευθύμης των Terror X Crew που ήταν φαντάρος σύστησε στον Τάκη δυο αδέρφια ράπερς, τον Τάσο και τον Λάζο, οι οποίοι μπήκαν στο σχήμα που στο μεταξύ είχε μετονομαστεί σε ΖΝ (Ζωντανοί Νεκροί), σαν Υποχθόνιος και Καταχθόνιος αντιστοίχως. Μετά την είσοδό τους, ο Τάκης μετά από μια συνάντησή του με τον παιδικό του φίλο Βασίλη, και αφού διαπίστωσε πως είχε και αυτός το ίδιο πάθος για την ραπ, τον πρόσθεσε σαν Χαρμάνη, κλείνοντας έτσι την ΖΝ πεντάδα.

Tην ίδια χρονιά, οι ΖΝ έχοντας ήδη αποκτήσει κοινό εξαιτίας των κοινών εμφανίσεων τους με τους Terror X Crew, και της επιτυχίας της demo κασσέτας τους έβγαλαν μέσω της ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ και της FM Records το πρώτο τους EP με όνομα ΖΝ Εντολές/Στη Χώρα των Καλύτερων MCs το οποίο περιείχε τα γνωστά κομμάτια "Στη Χώρα των Καλύτερων MCs" και "Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών". Μετά την επιτυχία του EP, η FM Records κυκλοφορεί το 1998 τον δίσκο Ο Πρώτος Τόμος. Ο δίσκος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λόγο του περιεχομένου του με αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 1,000 κομμάτια που πωλήθηκαν τα υπόλοιπα να βγουν με δυο κομμάτια λιγότερα, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού έκρινε απαραίτητη την αφαίρεση των κομματιών "Αν Όλα τα Παιδιά της Γης" και "Π.Ρ.Ε.Ζ.Α". Το άλμπουμ στις μέρες μας θεωρείται ένας απ' τους καλύτερους ελληνικούς battle rap δίσκους όλων των εποχών.
Ζωντανοί Νεκροί - Αν όλα τα παιδιά της γης

Ζωντανοί Νεκροί - Π.Ρ.Ε.Ζ.Α.

Πηγή: el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου