Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά προς υπουργούς να υπάρξει συντονισμός - Ειδήσεις

(να χαμε να λεγαμε)

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά προς υπουργούς, 

να υπάρξει συντονισμός                                  πηγη.


Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού   
Απουσία Μανιτάκη στη συνεδρίαση

Μισή ώρα, περίπου, διήρκεσε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χωρίς την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Η απουσία του Αντώνη Μανιτάκη, πάντως, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, δεδομένης της πολύ έντονης αντιπαράθεσης που προηγήθηκε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, για τη ρύθμιση που έκλεινε το δρόμο στην επιστροφή και παραμονή επί χρόνια στο Δημόσιο συμβασιούχων με προσωρινή δικαστική διαταγή, η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να μην υπάρξει χαλάρωση, γιατί υπάρχει κίνδυνος «να κυλήσουμε πίσω», ιδιαίτερα καθώς από τον Ιούνιο μειώνονται οι μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης και ζήτησε να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία και συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επιτυχή διαπραγμάτευση με την τρόικα», μίλησε για θετικές εξελίξεις στην οικονομία και επέστησε την προσοχή στους υπουργούς του ότι «δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση, καθώς επίσης ότι δεν πρέπει για μικροδιαφωνίες να τα χαλάσουμε».
«Μετά τον Ιούνιο, χαλαρώνουν κάπως οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις και οι τακτικές επιθεωρήσεις. Τώρα πρέπει να προσέξουμε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια, γιατί κινδυνεύουμε μετά από τόσες θυσίες να έχουμε υποτροπή. Να κυλήσουμε πίσω από εκεί που μόλις τώρα καταφέρνουμε να ξεκολλήσουμε» είπε.
«Πριν από μερικούς μήνες οι συνθήκες ήταν αληθινά ζοφερές, διαχειριστήκαμε καλά τα δύσκολα μέτρα, τώρα ήλθε η ώρα να διαχειριστούμε τις πρώτες ελαφρύνσεις, τις πρώτες μικρές ανακουφίσεις και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα πάνε καλά. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε λάθη» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός μίλησε και τα περιστατικά κατά τα οποία «κατατίθενται τροπολογίες σε νομοσχέδια χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κομμάτων» και επέστησε την προσοχή στους υπουργούς να κάνουν προηγουμένως τις απαραίτητες συνεννοήσεις και αν υπάρχουν αντιρρήσεις από τα κόμματα να απευθύνονται στον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη. 
«Όταν έχουν νομοθετική πρωτοβουλία, θα πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων και να συνεννοούνται μεταξύ τους. Όταν κατά την διαβούλευση παρουσιάζονται προβλήματα και αντιρρήσεις θα ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα πριν φθάσουν στην Βουλή» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, με σημαντικότερη την μετακίνηση των 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας: «Δεν χωράνε ούτε παιχνίδια ούτε παρελκυστικές τακτικές. Η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει αν είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το ταμπού και θα είναι μαζί μας».
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού πήρε τον λόγο η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη η οποία μίλησε για «σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά». Ο πρωθυπουργός ρώτησε την υφυπουργό γιατί δεν τον ενημέρωσε για να λάβει την απάντηση από την κ. Σκοπούλη ότι επιχείρησε να τα πει στον υπουργό, φράση που αποτυπώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην κορυφή του υπουργείου Υγείας.
«Τριψήφιο δεν έχετε;» φέρεται να ρώτησε ο πρωθυπουργός την υφυπουργό, η οποία διατύπωσε απαίτηση για συνεργασία με τους υπουργούς. «Κι εγώ αντίστοιχα απαιτώ να με ενημερώνετε άμεσα για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας» φέρεται να αποκρίθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Σαμαράς.

Νεκρός ο φοιτητής που λανθασμένα θεωρήθηκε βομβιστής

Νεκρός ο φοιτητής που λανθασμένα θεωρήθηκε βομβιστής


Ένας νεκρός νεαρός άντρας βρέθηκε σε ποτάμι κοντά στη Βοστώνη, στο Ροντ Άιλαντ και σύμφωνα ανακοίνωση της αστυνομίας, αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, ότι πρόκειται για τον Σουνίλ Τριπάθι. 

Ο Σουνίλ Τριπάθι δεν είναι άλλος από τον νεαρό που κατονομάστηκε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαλούμενα το FBI ως ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του ίντερνετ οι οποίες απεικόνιζαν τον νεαρό δίπλα στο Ταμερνάλ Τσαρνάεφ μπέρδεψαν τις αρχές. Για αρκετές ώρες ο φοιτητής του Brown University φερόταν να είναι ο αδερφός του βομβιστή. 

Μετά την κατακραυγή, η οικογένεια απέσυρε τη σελίδα στο Facebook για την ανεύρεση του νεαρού και, μέσω δήλωσης, επισήμανε το ψυχολογικό βάρος που υφίσταται. Τη Δευτέρα το Reddit - η πρώτη σελίδα που κατονόμασε τον 22χρονο Σουνίλ ως τον βομβιστή - ζήτησε συγγνώμη - ειδικά από την οικογένεια του 22χρονου φοιτητή - για το «κυνήγι μαγισσών» των χρηστών του σε βάρος ατόμων που τελικά ήταν άσχετα με την υπόθεση.

Δεν ήταν εξαρχής σαφές, γράφει η USA today, πότε πέθανε ο Τριπάθι ή από ποια αιτία. Η ταυτότητα του επιβεβαιώθηκε από την οδοντοστοιχία του, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές την Πέμπτη. Είπαν ακόμη ότι δεν υποπτεύονται ότι ο 22χρονος δολοφονήθηκε. Τα ίχνη του Τριπάθι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, είχαν χαθεί από τις 16 Μαρτίου. Η οικογένεια του είχε απευθύνει έκκληση -και μέσω Facebook- για τον εντοπισμό του.
πηγη